Κατάμεστη η αίθουσα της Βιβλιοθήκης στην παρουσίαση του “Μόνο Λίγα Χιλιόμετρα”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Μαρίας Ευθυμίου και του δημοσιογράφου κ. Μάκη Προβατά, με τίτλο «Μόνο λίγα χιλιόμετρα», από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Η διοργάνωση της εκδήλωσης φέρει τη σφραγίδα του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η παρουσίαση γεγονότων της Ελληνικής και της Παγκόσμιας ιστορίας σε μορφή ερωταπαντήσεων.

O Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε σχετικά: «Η Βιβλιοθήκη μας φιλοξένησε άλλη μια εξαιρετική συζήτηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΚΟΙΠΑΠ για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση και στον κ. Πολλάτο που είναι η ψυχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι συμπολίτες μας με την παρουσία τους αγκάλιασαν την παρουσίαση αυτού του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου, με θέμα την ελληνική και την παγκόσμια ιστορία.  Ήταν μεγάλη τιμή για μας που φιλοξενήσαμε τους συγγραφείς σε μια εξαιρετική βραδιά».

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την τιμή της παρουσίας τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης ,ανέφερε: «Η γνώση της ιστορίας είναι ύψιστης σημασίας καθώς η μελέτη του παρελθόντος, οδηγεί στην κατανόηση του παρόντος και στο σχεδιασμό του μέλλοντος. Δεν πρέπει να στεκόμαστε με επικριτική διάθεση απέναντι στην ιστορία καθώς ως γνωστόν το ιδιαίτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της κάθε εποχής είναι αυτό που υπαγορεύει τα κίνητρα της ανθρωπότητας. Κλείνοντας θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο Δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη που είναι πάντα παρών και στηρίζει με κάθε τρόπο το ΝΠΔΔ καθώς και στην Αντιπρόεδρο κα Μαριάννα Μαμαλάκη και σε ολόκληρο το Δ.Σ. για την καθοριστική συμβολή τους. Τέλος ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ.Ηλία Πολλάτο που με τις καίριες επιλογές του δίνει το στίγμα της ποιότητας και αποτελεί την ψυχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης».